Pioniers Magazine Manon van der Knaap Roek Lips

Stel je hebt een vage interesse, een gek idee of een grote droom. En je waagt het om er vorm aan te geven. Dan maak je ineens van alles mee! Helaas zien veel mensen pas iets van jouw project als het al is geslaagd. Of ze horen er niets over, als het mislukt. Dat vind ik in beide gevallen hartstikke zonde.

Enerzijds omdat door het proces te belichten de menselijke kant van jouw verhaal zichtbaar wordt; dat relativeert en kan heel bemoedigend zijn voor mensen die in een soortgelijk proces zitten. En anderzijds omdat je dan helemaal op eigen kracht dat kleine zaadje moet laten uitgroeien tot een wilde tuin waar iedereen uiteindelijk van kan meegenieten; dat is niet altijd even makkelijk en kost soms bakken met energie.

Pioniers Magazine

Een paar weken geleden ben ik daarom naar Pioniers Magazine gestapt met het idee om een interviewreeks te maken. In die reeks ga ik in gesprek met mensen die al langere tijd het ongebaande pad bewandelen, en die actief op zoek zijn naar nieuwe manieren van werken en leven. Ik vraag ze naar hun proces; naar de manier waarop zij vormgeven aan hun leven en naar specifieke levensgebeurtenissen die ze ertoe aanzette om het anders te doen.

Op de site én in het magazine

De interviews verschijnen maandelijks op pioniersmagazine.nl. Ook zijn ze te lezen in het online Pioniers Magazine dat ieder kwartaal verschijnt.

Lees hier het interview met Roek Lips over zijn project Nieuwe Leiders.

Lees hier het interview met Wouter Melkert over zijn boek Ondernemen in het NU.

Lees hier het interview met Merijn Ruis over zijn werk als geluksexpert.

Lees hier het interview met Raymond Klompsma over zijn project Hotel Wonderland.

©[2022] MANON VAN DER KNAAP

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?