Giro555, Instadichters. Manon van der knaap

Samen met Instadichters @buikvolvlinders en @krijgerij van dichterscollectief @allemonden heb ik een actie opgezet om geld in te zamelen voor Oekraïne.

Tijdens de actie riepen we Instadichters in Nederland en België op om gedichten te schrijven. Via de hashtag #InstapoëzievoorOekraïne en een speciale Giro 555 betaallink werden de gedichten herkenbaar op Instagram geplaatst.

Aan de actie werkten uiteindelijk 129 Instadichters mee. Zij schreven meer dan tweehonderd gedichten en haalden samen een bedrag op van € 3000,-.

De actie werd belicht in de live tv-uitzending tijdens de landelijke actiedag van Giro 555. Ook op radio werd aandacht aan de actie besteed: Sublime-DJ Francis Broekhuijzen droeg gedichten voor die speciaal voor de actie #InstapoëzievoorOekraïne werden geschreven.

Bekijk de hoogtepunten van de actie op Instagram.

Lees hieronder het persbericht dat tijdens de actie werd verspreid.

Instadichters in Nederland en België bundelen hun krachten voor Oekraïne. Zij halen geld op voor Giro 555 door teksten te schrijven die het verdriet onder woorden brengen dat we allemaal voelen. 

Via de hashtag #InstapoëzievoorOekraïne en een speciale Giro 555 betaallink worden de gedichten herkenbaar op Instagram geplaatst. Iedereen kan meedoen; door teksten te maken of te delen, of door simpelweg te doen waar de actie voor is opgericht: doneren. 

Gedichten voor Oekraïne voorgedragen op Sublime FM

Op donderdagavond 3 maart is de actie gestart en ‘de pot’ staat inmiddels op € 1.215,-. Ook zijn er rake gedichten en korte teksten gemaakt. Een selectie van die teksten wordt maandag voorgedragen in de radioshow van Francis Broekhuijsen op Sublime FM, tijdens de landelijke actiedag op radio en tv van Giro 555. 

De actie is een initiatief van Instadichters @manonvanderknaap.gedichten en @buikvolvlinders, dichterscollectief @allemonden en Sublime-DJ @francisbroekhuijsen. 

©[2022] MANON VAN DER KNAAP

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?