Manon van der Knaap

Soms komt een boodschap beter aan als je ‘m verkoopt in mooie woorden. Ik heb geleerd dat er een heleboel woorden zijn die je rechtstreeks moet zeggen, zonder doekjes erom. Maar er zijn ook situaties die je niet beter kunt beschrijven dan met een gedicht of via een liedje. Met dat laatste ben ik nog bezig, maar met gedichtjes (oneliners, zegjes en versjes) ben ik inmiddels al langer in de weer.

Ik hoop dat er een heleboel meer mensen die stiekem gedichten schrijven zich gaan melden, want met de livegang van mijn Insta-account (en geloof mij, ik heb Insta lang geweerd), laat ik vooral zien dat het lang niet perfect hoeft te zijn. Als het maar uit jou komt, en zonder er anderen mee uit te sluiten, is het een heerlijke vrijheid om te genieten als je je teksten durft te delen.

Like, like, like 

Bij mij ging dat proces gepaard met bibberende vingers die vol ongeloof op de knop ‘publiceren’ drukten, waarna 50 tot 150 likes volgden. Ook dat zegt weinig, heb ik in de afgelopen tijd geleerd. Maar het zegt vooral dat het niet erg is wat je deelt, als je er zelf maar blij van wordt. Zolang jij je vrijheid durft te pakken zonder andere te schaden (ja, ik zeg het er maar bij want in dichttaal is dat lekker makkelijk te verbloemen), geniet je vooral van jezelf. Dat anderen het ook leuk vinden is tof, maar bijzaak. Hieronder een selectie van mijn persoonlijke top 10 van het afgelopen half jaar instagrammen als een niet-pro! Ze staan in willekeurige volgorde. En oké, ik kon eigenlijk niet kiezen.

Cirkel 

Gedachten 

Manon van der Knaap

Dromen 

Liefhebben 

Angst

Van de radar 

Meevallen 

Ondersteboven 

Levenskunstenaar 

Samen 

Meer lezen? Kijk op mijn Instagram-account manonvanderknaap.gedichten

Foto credits: Dom Leoture, Moorea, Frans-Polynesië

©[2020] MANON VAN DER KNAAP webdesign by Tessa Smits

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?